19:30

Unbyns IF

Referat: Notvikens IK 2 - Unbyns IF

Efter en bra match ställs vi mot svårare motstånd. Notas på konstgräs tillhör inte det lättaste i serien.
Vi startar med Lundmark i mål, backlinje med Käll, Aidan, Niclas, Blurk. Mittfält med Danne, Simon, Kris och Linus. Walle och Martin framåt. Avbytare Antonsson, Robbs och Anttila.

Tyvärr startar matchen på värsta tänkbara sätt. Först gör vi självmål efter miss i kommunikationen. Sen släpper vi in ytterligare 4 mål på 20 minuter. Dom gör mål på alla sina chanser. Flera mål riktigt snygga där man nickar bollen i krysset tex. Delvis frukten av att vi tappar lite organisation, men också av att dom på ett bra sätt utnyttjar läget. Det ser ut som i VM semin med Brasilien (övriga liknelser oräknade). När vi väl har bollen slår vi bort den alldeles direkt genom att försöka hitta alltför svåra passningar.
Sakta spelar vi upp oss lite samtidigt som dom naturligt slår av på takten. Martin får ett friläge efter fint spel, men missar tyvärr.

I halvlek pratar vi om att försöka vinna andra genom att vårda mer boll, och spela mer samlat försvarsspel. Spelet blir nu mycket jämnare och vi kan skapa flera chanser. Bla har Martin en boll i stolpen, Anttila har ett bra läge mfl. Dom skapar också chanser men nu spelar vi mer resolut och samlat i försvaret så vi kan avvärja. Efter en kvart kan vi reducera efter en fin raid av Linus på högerkanten där han spelar snett bakåt till Simon som lägger in den. Kanske kan vi vinna andra tänker vi, men med 1 minut kvar så gör dom 6-1 på ett inspel. Strax efteråt gör dom 7-1 så vi förlorar även andra.

Totalt sett en underkänd insats naturligtvis. Första 22 minuterna släpper vi in 5 mål. Resterande tiden förutom sista minuten vinner vi med 1-0 (då har dom naturligtvis slagit av på takten men ändå). Ljus i mörkret är Niclas i försvaret i andra. Antonsson gör en fin halvlek och lugnar ner. Anttila också bra under andra. Vi får ta med oss en godkänd andra halvlek.